“Der Captain hat wieder eine herausragende Wein-Entdeckung zu vermelden. Das kommt nicht jeden Tag vor. Heute jedoch schon, weil er einen neuen und köstlich delikaten Rotwein aus Deutschland im Glas hat. Davon gibt es nicht sooo viele, obwohl die Jubelperser der Weinwirtschaft das gerne behaupten. Anders als jene lässt sich der Captain eher selten zu Lobeshymnen über deutsche Weine in der Farbe Rot hinreissen. Über das blutjunge Weingut lichti&astroh sagt er im Brustton der Überzeugung trotzdem: a star is born!”

Wijnblogger Captain Cork schreef begin januari van dit jaar een lovende recensie over de 2018 laudanum cuvée van het pas gestarte wijnbedrijf lichti&astroh en wekte hiermee mijn nieuwsgierigheid. Vorige week had ik een afspraak met de naamgevers Freya Lichti en Axel Strohschneider. Aangenaam verrast was ik over de kwaliteit van hun huidige collectie en de vatmonsters die ze me presenteerden. Vol vertrouwen besloot ik om met enkele wijnen van start te gaan.
We hebben het bij dit huis dan ook niet met beginnelingen te doen: Freya groeide op in het ouderlijke Weingut Lichti, studeerde international management in Montpellier, liep stage in de Champagne en in de Pfalz bij Weingut Dr. Bürklin Wolf, waar ze in 2015 in vaste dienst kwam.
Alex gaf zijn studie filosofie en kunstgeschiedenis op om in Geisenheim te gaan studeren. Hij liep in de Rheingau stage bij Georg Breuer en Schloss Johannisberg en in Oostenrijk bij Bründlmayer in het Kamptal. 4,5 Jaar was hij bedrijfsleider en keldermeester bij Schlossweingut Graf Hardegg en hier verantwoordelijk voor de overgang naar biodynamie. Van 2010 tot 2018 werkte hij als “Aussenbetriebsleiter” bij Weingut Dr. Bürklin Wolf, waar hij zijn huidige levenspartner Freya leerde kennen.

Gebruikmakend van ca 4 ha (o.a. in de wijngaarden Kirschgarten en Steinbuckel) van het 18,5 hectare grote ouderlijk bedrijf brachten ze in 2019 hun eerste wijnen onder de naam lichti&astroh op de markt.
Onder het motto “No strategies against nature” gaan ze duurzaam te werk, hetgeen ons erg aanspreekt en we graag ondersteunen.

Wit
2019 Chardonnay -S- € 22,50

Rosé
2020 Merlot Rosé € 10,50

Rood
2018 Laudanum Cuvée (Merlot&Cabernet Dorsa) € 21,95

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië