Diverse wijnboeren waar ik mee werk –Josten&Klein, Ziereisen, Kranz, Steinmetz, Schnaitmann- zijn hier misschien niet zo bekend, maar in Duitsland en Zwitserland vertegenwoordigd bij de kwaliteitsketen Mövenpick Wein. Nieuwsgierig naar hun totale aanbod ontdekte ik op hun website Weingut Kopp. Bladerend in de wijngids Gault Millau zag ik dat dit 21 hectare grote Weingut drie druiventrosjes in rood heeft (=Sehr gut/verdienen in ihrer Klasse besondere Aufmerksamkeit). Wederom een bevestiging van de kwaliteit en niet alleen dat: hun basis-Spätburgunder stond met 88 punten ook nog eens apart vermeld in de categorie Schnäppchen (koopjes)!
Reden temeer om de jonge (26 jarige) wijnmaker Johannes tijdens de Prowein in Düsseldorf te bezoeken en kennis te maken met zijn wijnaanbod, variërend van riesling t/m viognier.
Wat ik hier proefde overtuigde meteen en deed me –ondanks het feit dat uit Baden al twee wijnhuizen in ons assortiment vertegenwoordigd zijn- besluiten om een start te maken met de Chardonnay en Spätburgunder trocken van dit huis. Wordt vervolgd….

Wit

2015 Riesling Feigenwäldchen € 10,95

2018 Chenin Blanc Kontras (gelimiteerde oplage), Stellenbosch, Kopp&Swanepoel € 27,95

Rood

2014/15 Spätburgunder Sonnenberg € 32,50
2015 Spätburgunder Sommerhalde € 32,50

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië