Toen de jonge Johannes in het jaar 2000 met 1 hectare van zijn vader begon was er niemand in zijn omgeving die in kwaliteit geïnteresseerd was en lag een groot deel van de wijngaarden braak.
Dit bood hem de mogelijkheid om in alle rust “Filetstücke” uit de topwijngaard Spitzerberg aan te schaffen en i.p.v. de in Carnuntum gebruikelijke Zweigelt ook Blaufränkisch op fles te brengen. Dat hij hiermee goed zat, werd later nog eens onderstreept door het feit dat Dorli Muhr en haar man, Dirk van de Niepoort kansen roken en in dit “Rotwein-Eldorado” een wijnbedrijf begonnen.
Het intensieve contact met deze markante persoonlijkheden, stage bij Kurt Feiler, in de Elzas en Californië en adviezen van wijnadviseur MacGregor Forbes (Penfolds) vormden hem en brachten hem op nieuwe ideeën: Zo wordt bijvoorbeeld een deel van de druiven met de voeten geperst.
Hij is een purist en wil wijnen met karakter maken. Zijn filosofie verwoordt hij als volgt: “Ich möchte die Vielfalt, Finesse und Kraft, die in unseren Rieden steckt, spüren –und ein Maximum davon in die Weine bringen, ohne den Trinkfluss zu verlieren.“

2009/11 Blaufränkisch Spitzerberg   € 34,95

 

 

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië