Puur goud heeft hij in handen, Jakob Schneider Junior, telg van een geslacht van wijnmakers dat al sinds 1575
aan de Nahe actief is: niet alleen 2 hectare (van in totaal 8) in de legendaire en majestueuze wijngaard Hermannshöhle, maar ook kostbare percelen in de Lagen Felsensteyer, Klamm, Dellchen en Kirschheck zijn in het bezit van dit Weingut.
Maar wat heb je aan zulke schatten, als je geen Fingerspitzengefühl hebt? Gelukkig is Jakob Junior een begenadigde “Midas” en zijn zijn Rieslings (85% van de aanplant van dit bedrijf) ware vloeibare schatten.
Ik was diep onder de indruk van de totale collectie, maar ook van het weldadige prijsniveau. Mijn enthousiasme wordt gedeeld door wijngids Gault Millau:
“Die Überraschung des Jahres stammt …von der mittleren Nahe: die Formkurve des Weinguts Jakob Schneider aus Niederhausen zeigt seit Jahren steil nach oben, doch gerade beim 2010er eine solch strahlende Kollektion vorzuweisen, ist eine fantastische Leistung… Jakob Schneider konnte die Vorjahresleistung nochmals steigern – drei trockene Rieslinge mit 90 Punkten und mehr. All das zu äusserst fairen Preisen.”

(Edel)zoet

2016 Riesling Spätlese Norheimer Kirschheck € 14,95
2013 Riesling Spätlese Niederhäuser Hermannshöhle EDITH ELISABETH   € 15,95

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië