Job Seuren, voormalig sommelier van De Librije, stuurde me onlangs een bericht met een foto van een Spätburgunder. Het betrof een fles van Frank John, een wijnmaker die in de Pfalz op 3 hectare bio-dynamisch werkt, en -heel overzichtelijk- maar 3 wijnen maakt: 1 Sekt, 1 Riesling en 1 Pinot Noir. “Of dit niet iets voor mij was?”
Aangezien ik net van start was gegaan met de wijnen van Friedrich Becker, eveneens uit de Pfalz, reageerde ik afhoudend. Maar in de voorbereiding naar recente wijntoer begon het toch te kriebelen; met zijn 2015 Pinot Noir won Frank John immers een prestigieuze wedstrijd van het tijdschrift Focus, wijngids Gault&Millau gaf hem 94 punten en de wijngids “Eichelmann” verleende dit bedrijf maar liefst 4,5 sterren (=Hervorragender Erzeuger/Weltklasse)
Vorige week maakte ik kennis met het sympathieke gezin John (o.a. met zoon Sebastian -zie foto-), proefde hun wijnen, was gelijk verkocht en nam de eerste flessen pinot noir voor onze collectie mee:

2017 Riesling Buntsandstein € 19,95
2015 Riesling Sekt Brut32 € 24,95
2015/16 Pinot Noir Kalkstein € 39,50

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië