“Wir wollen in allen wichtigen Bereichen so bleiben wie wir sind – so klein, so fein und so unverwechselbar. Wir wollen Weine machen, die im Gedächtnis bleiben”.

Zo formuleert Silvia Prieler gedreven haar visie op de toekomst van het familiebedrijf Prieler. Vanaf 1999 is zij –sinds kort ook geassisteerd door broer Georg- verantwoordelijk voor de vinificatie van de finesserijke en elegante wijnen van dit wijngoed. Zelf typeert ze ze als volgt: “Es sind Weine, die ihre Zeit brauchen, um ihre Balance zu finden, sowohl im Faß, als auch in der Flasche und ganz zuletzt im Glas”.

Vader Engelbert is verantwoordelijk voor het werk in de wijngaard. 20 hectare, verdeeld over zo’n 50 percelen worden zeer zorgvuldig door hem bewerkt. Bij de aanplant werd duidelijk rekening gehouden met de gevarieerde bodemtypen die en het microklimaat dat men op en rond de heuveltop Schützener Stein aantreft. Men kan hier daarom met recht van terroirwijnen spreken.

De Blaufränkisch Goldberg van dit huis geldt al jaren als een van de beste rode wijnen van Oostenrijk, maar ook de witte wijnen baren opzien: In augustus 2005 noemde de Amerikaanse wijnrecensent Robert Parker de Pinot Blanc “Seeberg” van Prieler één van de meest fascinerende en delicate witte wijnen van Oostenrijk.

Rood

2005/06   Blaufränkisch Reserve Goldberg  € 49,95

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië