PS-sticker-goud-1

4 finalewijnen

Bijzonder trots zijn we dat het ook dit jaar weer is gelukt: maar liefst 4 van “onze” wijnen zijn doorgedrongen tot de finale van het 31e Proefschrift Wijnconcours (rosé/mousserend) en maken kans om te worden uitgeroepen tot Wijn van het Jaar! Onze finalisten zijn:

2018 Cabernet Sauvignon Rosé, Weingut Klein, Pfalz (D) € 9,50
2016 Sekt Rosé Tradition, Griesel&Compagnie, Hessische Bergstrasse (D) € 17,50
2013 Sekt “Von den Weissen” (Welschriesling), Sektkellerei Christian Madl, Weinviertel (O) € 19,95
2014 Sekt Riesling Prestige Extra Brut, Griesel&Compagnie, Hessische Bergstrasse (D) € 23,95

Op vrijdag 31 mei is de bekendmaking. Wir sind gespannt!

Riesling Kreuzberg in Telegraaf

Telegraaf Zomerwijnentest 2019

Uit een keur van Rieslings koos het proefpanel van de Telegraaf de lekkerste zomerwijnen uit. Bijzonder verheugd zijn we dat de 2017 Riesling Kreuzberg van de gebroeders Georg en Stephan Schwedhelm hiertoe wordt gerekend! Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je een proefdoos van deze fris, frêle en fruitige wijn toe. Klik hiervoor op Riesling Kreuzberg.

Daarnaast hebben nog enkele andere fraaie wijnen van het huis Schwedhelm in ons assortiment. Als je het leuk vind, kan je je eigen proefdoos samenstellen. Klik hiervoor op Schwedhelm, maak je keuze en stuur ons een mailtje met je bestelling.

Logo RieslingWeeks 2019 (002)

Zaterdag 25 mei: Rieslingproeverij

Begin juni beginnen de zogenaamde Riesling Weeks, een initiatief van het Informatiebureau voor Duitse wijn in samenwerking met restaurateurs en wijnhandelaren om Duitse wijn en in het bijzonder de Riesling in het zonnetje te zetten.
Daarom staat onze inloopproeverij op 25 mei helemaal in het teken van de koningin der druivenrassen. Op de proeftafel zullen dan maar liefst 30 wijnen van dit edele druivenras staan. Een mooie kans om het verschil tussen diverse terroirs, een Gutswein en een Grosses Gewächs, een jonge of gerijpte of een Duitse of Oostenrijkse Riesling te proeven!
Zoals gebruikelijk kan je weer tussen 11.00 en 17.00 uur binnenwandelen. Aanmelding is niet noodzakelijk.

Blij bloemig

Spätburgunder Rosé van Kranz in De Volkskrant

De vierde keer op rij is het wéér gelukt: we behoren tot de finalisten (=aanraders met de beste verhouding prijs-kwaliteit) van een voor de Volkskrant uitgevoerde themaproeverij!
Eerder met de 2017 Sauvignon Blanc Fumé van Weingut Klein (Pfalz), de 2016 Chardonnay Altenberg van Weingut Kopp (Baden) en de Sekt Blanc de Noirs van Sektkellerei Madl (Weinviertel); nú met de 2018 Spätburgunder Rosé van Weingut Kranz (Pfalz).
Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je een proefpakket van deze blij bloemige Rosé toe. Klik hiervoor op Kranz

DGH 2019

De Grote Hamersma 2019

Maar liefst 41 van “onze” wijnen werden in de actuele uitgave van De Grote Hamersma opgenomen! Geen enkele wijn met een score onder 8,5 (ik wou dat mijn rapporten er vroeger zo hadden uitgezien);
in totaal 18 kregen de sterstatus (Dit is een wijn die opvallend goed is, in zijn soort, voor zijn druif, voor zijn regio en/of voor zijn prijs)
en drie kwamen zelfs in de top 100 sterwijnen speciaalzaken!
Nieuwsgierig geworden om welke wijnen het gaat? Klik voor een overzicht van deze toppers op DGH2019

becker in vk (2)

Grauburgunder en Chardonnay van Friedrich Becker in Volkskrant Magazine

“Becker maakt jubelend goede wijnen” aldus Onno Kleyn na het proeven van de Grauer Burgunder en Chardonnay Schweigen in Volkskrant Magazine.
Nieuwsgierig geworden naar deze wijnen? Graag sturen we je een proef- of mixdoos toe. Klik hiervoor op Grauburgunder, Chardonnay of mixdoos.
Maar eigenlijk staat dit wijnhuis vooral bekend om zijn Pinot Noir. Om een indruk van deze wijnen te krijgen, klik hiervoor op Pinot Noir

GV Federspiel Rossatz

Grüner Veltliner Federspiel Rossatz van Fischer in Parool

Naar aanleiding van de column van meneer en mevrouw Hamersma nieuwsgierig geworden naar deze verfrissende Veltliner? Graag sturen we je een proefdoos met 6 flessen Federspiel Rossatz toe. Klik hiervoor op proefdoos. Maar misschien ben je ook benieuwd naar andere wijnen van dit huis? Graag stellen we ook een mixdoos voor je samen.

wijnmens 3

“Wijnmens” in Perswijn

Altijd leuk: We staan in het wijnmagazine Perswijn! Voor de rubriek “Wijnmensen” nam Hilary Akers een interview met me af.

marof red elsevier

“Gesoigneerd Sloveens” : Marof Red in Elsevier

Naar aanleiding van het artikel van Nicolaas Klei nieuwsgierig geworden naar deze “tijdloos lekkere wijn” van Marof Winery?
Klik dan op proefdoos. Wil je daarnaast ook de witte basiswijn, Marof white (Welschriesling, Chardonnay&Sauvignon Blanc) van dit huis proberen? Klik dan op mixdoos. Ben je benieuwd naar de overige wijnen? Klik dan Marof