logo_PinotParadise_metcirkel (002)

Actie Pinot Paradise Duitsland 12 april t/m 15 mei

Dat Duitsland op nummer 1 in de wereld staat als het om aanplant Riesling gaat, is algemeen bekend.
Maar wist je dat dit óók geldt voor de Weissburgunder (pinot blanc)? Én dat de in Duitsland aangeplante Spätburgunder (pinot noir) en Grauburgunder (pinot gris) mondiaal een derde plaats innemen?
Misschien daarom eens leuk om de zogenaamde “Burgundersorten” te proberen? Voor deze gelegenheid hebben we twee proefdozen samengesteld die we ter kennismaking gratis verzenden. Klik hiervoor op Proefdoos Burgunder basis of Proefdoos Burgunder luxe.

Maar misschien stel je liever je eigen proefpakket samen? Klik dan op assortimentslijst Burgunder-soorten, maak je keuze en mail hem samen met je adresgegevens naar info@winterbergwijnen.nl

Koop je tussen 12 april en 15 mei voor minimaal € 180 witte wijn, rosé of Sekt gemaakt van Burgundersoorten (zie assortimentslijst Burgundersoorten), dan geldt een aantrekkelijke actie van het Informatiebureau voor Duitse Wijn: je krijgt dan een luxe picknicktas (met borden, bestek, glazen voor 4 personen, kurkentrekker en wijnkoeler) ter waarde van € 45 toegezonden. De actievoorwaarden sturen we je graag toe.

Müller-Thurgau Hasennest in Elsevier

Müller-Thurgau Hasennest van Stahl in Elsevier

Naar aanleiding van de column van Nicolaas Klei nieuwsgierig geworden naar de 2019 Müller-Thurgau Hasennest van Winzerhof Stahl?
Graag sturen we je een doos met 6 flessen toe. Klik hiervoor op Hasennest.
Maar misschien vind je het interessant om ook nog enkele andere wijnen van dit huis te proeven? Klik dan op Stahl, maak je keuze en stuur deze even per mail (info@winterbergwijnen.nl) naar ons toe.

Rosé Neus

Voorjaarsaanbieding rosé

Een serieuze rosé kan je eigenlijk het hele jaar door drinken. Nu, in deze fase zo tussen winter en voorjaar is dit vlezige exemplaar van Weingut J. Neus mijn persoonlijke favoriet. Puur pinot met gul kersenfruit, sappig en met lekker rijpe aardse tonen. Voelt zich thuis in een Bourgogneglas en smaakt zowel in het zonnetje als onder winterse omstandigheden aan tafel.
Gedurende de maand maart bieden we deze gastronomische wijn met een hele fijne korting aan en kost hij slechts € 8,50 (i.p.v. € 10,95).
Belangstelling om hem eens te proberen? Klik dan op Rosé Neus

Spätburgunder Muschelkalk Neus in AD

“Proosten met de oosterburen”: Spätburgunder Muschelkalk van J. Neus in AD

Naar aanleiding van de recensie van Harold Hamersma nieuwsgierig geworden naar de Spätburgunder Muschelkalk (en winnaar van de Wines of Germany Gastrocup) van Weingut J.Neus?
Graag sturen we je een proefdoos met 6 flessen toe. Klik hiervoor op Muschelkalk. Maar misschien vind je het leuk om ook andere wijnen van dit wijnhuis te proberen? Klik dan op Neus, maak je keuze en stuur je bestelling per mail toe naar info@winterbergwijnen.nl

Hattrick

3 Winnaars Wines of Germany Gastro Cup

Hattrick! Winnaar in 3 Categorieën van de Wines of Germany Gastro Cup!!!

Categorie Sekt: 2016 Sekt Pinot Prestige Brut Nature, Griesel&Compagnie, Hessische Bergstrasse
(consumentenprijs € 25,95)

Categorie wit tot € 12 (horecaprijs): 2018 Gutedel Steinkrügle, Weingut Ziereisen, Baden
(consumentenprijs € 16,50)

Categorie rood tot € 12 (horecaprijs): 2018 Spätburgunder Muschelkalk, Weingut J.Neus, Rheinhessen
(consumentenprijs € 12,95)

Nieuwsgierig? Stuur een mailtje met je bestelling en adresgegevens naar info@winterbergwijnen.nl

Sekt Riesling brut 32

Riesling Sekt brut -32- van Frank John in Mousserend top 5 van De Grote Hamersma

“Een zinderend heldere Sekt … met een ultra discrete mousse: een zuchtje amandel-room. Opmaat richting het zilte en het zure van gezouten citroen. Een minuscuul priempje dat iedere smaakpapil even toucheert. Het licht-ruwe van gedroogde goudrenet en dito abrikoos. Verheffend droog afdrinkend.”

Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we een doos met 6 flessen van deze Sekt toe. Klik hiervoor op Brut 32.
Maar misschien vind je het leuk om ook enkele andere mousserende wijnen uit ons assortiment te proberen? Klik dan op mixdoos.

Riesling Fass 6

“Glaasje onder het koken” : Riesling No 6 van Lauer in FD

“De tweede witte is een cultwijn uit een prachtig Duits wijngebied: de Saar. Natuurlijke gisten, gewichtloze intensiteit. Peter Lauers Senior Ayler Riesling No. 6, 2019, is intens met veel diepte. Ruik, en je tuimelt in de ragfijne, transparante en complexe neus, met sake en -ja echt- kerosine. Zacht in de mond, met ananas; hij lijkt zoet, maar is droog. Slik je hem door, dan ga je van zoet naar zuur en weer terug. Dit is beeldschoon. Ook hier maar 11,5 procent”

Naar aanleiding van deze beschrijving van Hilary Akers nieuwsgierig geworden naar deze “cultwijn” van Weingut Peter Lauer?
Graag sturen we je een proefdoos met 6 flessen toe. Klik hiervoor op proefdoos.

Maar misschien wil je ook nog andere wijnen van dit huis proberen? Klik dan op Lauer, maak je keuze en mail het aantal gewenste flessen en je adresgegevens even naar info@winterbergwijnen.nl

*=inclusief verzendkosten

Finalisten Wit WGGC 2020

7 Finalisten Wines of Germany Gastrocup

Om de veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten, organiseerde The Wine and Food Association in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn voor de vierde keer een concours, geheel gewijd aan gastronomische Duitse wijnen.

Op maandag 1 februari zullen de 21 finalewijnen worden gepresenteerd. Per categorie zijn dat er 3, waarvan er 1 die dag tot meest gastronomische wijn wordt uitgeroepen. Bijzonder verheugd zijn we dat maar liefst 7 van onze wijnen kanshebber zijn en er al 1 winnaar is:

Categorie Riesling tot € 12 (horecaprijs):
2019 Riesling Buntschiefer, Weingut Josef Spreitzer, Rheingau (consumentenprijs € 13,50)

Categorie rood tot € 12 (horecaprijs):
2018 Spätburgunder Muschelkalk, Weingut J. Neus, Rheinhessen (consumentenprijs € 12,95)

Categorie wit tot € 12 (horecaprijs):

2019 Silvaner Zellertal, Weingut Schwedhelm, Pfalz (consumentenprijs € 11,95)
2019 Grauburgunder Osthofen, Weingut Karl May, Rheinhessen (consumentenprijs € 14,95)
2018 Gutedel Steinkrügle, Weingut Ziereisen, Baden (consumentenprijs € 16,50)

Categorie Sekt:

2016 Sekt Pinot Prestige Brut Nature, Griesel&Compagnie, Hessische Bergstrasse (consumentenprijs € 25,95)
2011 Sekt 11 Triumvirat, Sekthaus Raumland, Rheinhessen (consumentenprijs € 49,95)

Bij de vorige editie wonnen we in 2 (Sekt en Rode wijn met een horecaprijs tot € 12) van de 7 categorieën. Ik ben benieuwd of dit volgend jaar weer gaat lukken.

Riesling Spreitzer in AD

“Van de kleintjes moet je het hebben”: Riesling van Spreitzer in AD

Naar aanleiding van het artikel van Harold Hamersma nieuwsgierig geworden naar zijn kersttip, deze droge Riesling uit de Rheingau?
Graag sturen we je een proefdoos met 6 flessen toe. Klik hiervoor op proefdoos.

Maar misschien wil je ook nog andere wijnen van dit huis proberen? Klik dan op Spreitzer, maak je keuze en mail het aantal gewenste flessen en je adresgegevens even naar info@winterbergwijnen.nl