2019 Riesling trocken van Weingut Kranz in Vinoblogie Hotlist 2020

Niet alleen de Spätburgunder van Boris Kranz doet het goed, wijnschrijfster en blogster Karin Leeuwenhoek was erg gecharmeerd van zijn droge Gutsriesling en nam hem op in haar Hotlist. Ze omschrijft hem als volgt:

“2019 was voor de wijnboeren in de zuidelijke Pfalz lastig vanwege hittegolven in de zomer en regen tijdens de oogst; nou, daar is hier niets van te merken – ik proef de zuiverheid van heldere bergbeekjes. Veel fruit in de neus: limoen, ananas, perzik, appel. In de spatzuivere smaak proef je een heel lichte stenig-mineralige ondertoon die doet denken aan mineraalwater. Markante hoge, lentefrisse zuren en een mooi droge smaakstijl (4,7 gram restsuiker per liter), ondanks het vele zoetzure fruit”

“Heerlijke, hoogfijne wijn om iets frissigs bij te eten: van een tomaten-basilicum- of ‘Asian style’ salade tot frisromige hapjes; denk aan verse roomkaas, bieslook of lente-ui, forel, rivierkreeftjes. Frisse kruiden zoals basilicum, citroengras, limoenblad en koriander en pittigheid geen bezwaar”

Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je een doos toe. Klik hiervoor op Riesling Kranz

Rosé Neus

Rosé van J. Neus bij De Betaalbare Vijf van Hamersma

Voor De Grote Hamersma selecteerde Harold 10 rosés: 5 voor de categorie De Bijzondere Vijf en 5 voor de categorie De Betaalbare Vijf. Leuk dat “onze” 2019 Pinot Noir Rosé van Weingut J. Neus wéér (eerder al in De Volkskrant) zo goed uit de bus kwam!:

“Volwassen bijvangst van een domein dat zich heeft gespecialiseerd in pinot noir. Zie ook de Ingelheimer Alte Reben.
In dit geval een piepjonge en energieke rosé. Niet dat snoeperige. Ook wat kleur betreft niet al te pips om de neus.
Kruidig rood fruit, een bordertje groen in de verte en goed droog afdrinkend. Schenk rustig nog eens in: 11,5 procent”

Nieuwsgierig? Klik dan op Proefdoos Neus

nimmervoll Traminer in Volkskrant

“Wervelend glas” Traminer en Veltliner van Weingut Nimmervoll in De Volkskrant

Met veel voorjaarsvreugde stelt Onno Kleyn in Volkskrant Magazine wijnen voor die hem doen grijnzen, giechelen en schaterlachen: de Traminer en Grüner Veltliner Wagramlöss van Weingut Nimmervoll. Nieuwsgierig naar deze wijn(en)?
Klik om te bestellen op Traminer, Veltliner of mixdoos of neem een kijkje bij Nimmervoll, stel je eigen proefpakket samen en geef je keuze per mail (info@winterbergwijnen.nl) door.

Proefdoos Duitsland en Oostenrijk

Elke wijn los te bestellen

Omdat we zo’n omvangrijk assortiment hebben is het lastig om elke wijn afzonderlijk te presenteren. De proefpakketten in de shop vertegenwoordigen dan ook maar een klein deel van wat we op voorraad hebben. Om een idee te krijgen van ons totale aanbod klik op assortimentslijst of neem een kijkje bij de wijnboeren.

Bij ons hoef je overigens geen 6 flessen per soort te kopen. Elke wijn is afzonderlijk te bestellen. Stuur ons gewoon een mailtje met je wensen en we zorgen ervoor dat je de wijn spoedig in huis hebt.

quarantainepakket 1

Duits wijnquarantainepakket

Om de komende weken een beetje gezellig door te komen stelden we volgende proefdoos (goed inzetbaar bij asperges of tijdens de paasdagen) voor je samen:

1 fles 2018 Grauburgunder, Weingut Friedrich Becker, Pfalz € 11,95
1 fles 2018 Silvaner Zellertal, Weingut Schwedhelm, Pfalz € 10,95
1 fles 2018 Scheurebe Bodenstoff, Winzerhof Stahl, Franken € 11,25
1 fles 2018 Riesling Buntschiefer, Weingut Spreitzer, Rheingau € 13,50
1 fles 2017 Schiefer Sauvignon Blanc, Weingut Josten&Klein, Mittelrhein € 14,50
1 fles 2018 Chardonnay, Weingut Kopp, Baden € 10,75
1 fles 2018 Loch Riesling, Weinhof Herrenberg, Saar € 15,50
1 fles 2018 Pinot Noir Blanc de Noir, Weingut J.Neus, Rheinhessen € 10,95
1 fles 2019 Spätburgunder Rosé, Weingut Kranz, Pfalz € 8,55
1 fles 2016 Cuvée Incognito, Weingut Philipp Kuhn, Pfalz € 11,95
1 fles 2016 St. Laurent S, Weingut Klein, Pfalz € 13,50
1 fles 2016 Spätburgunder Tschuppen, Weingut Ziereisen, Baden € 13,50

Met gratis bezorging/verzending bieden we je deze proefdoos aan voor € 146,85.

Interesse? Stuur ons even een mailtje: info@winterbergwijnen.nl

Gutedel Ziereisen in Elsevier 29-02-2020

Gutedel Steingrüble van Ziereisen in Elsevier

Naar aanleiding van de column van Nicolaas Klei nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je een proefdoos met zes flessen van deze Gutedel van Weingut Ziereisen toe.
Klik hiervoor op Gutedel. Maar misschien vind je het leuker om je eigen proefdoos (bijvoorbeeld een mix van witte en rode wijnen van dit huis) samen te stellen? Klik dan op Ziereisen, bepaal je keuze en stuur ons een mailtje met je wensen.

Wines of Germany Gastro Cup

Winnaars Wines of Germany Gastro Cup

Supertrots! Winterberg Wijnen 2x winnaar bij de Wines of Germany Gastro Cup (Officiële verkiezing van de Beste Gastronomische Duitse Wijn):
In de categorie rode wijnen tot € 12 met de 2015 Spätburgunder Tschuppen van Weingut Ziereisen,Baden (Prijs voor particulieren € 13,50)
In de categorie Sekt met de 2015 Grande Cuvée Exquisit Zero Dosage van Griesel&Compagnie, Hessische Bergstrasse (Prijs voor particulieren € 32,50)