Raumland Telegraaf

Sekt Cuvée Katharina van Raumland in De Telegraaf

Zin in de zomer en op zoek naar een goed(koper) alternatief voor champagne? Dan ben je bij Sekthaus Raumland aan het juiste adres!
Ter kennismaking stelden we een proefdoos van genoemde Sekt Cuvée Katharina en een mixdoos voor je samen. Je treft de proefpakketten in onze shop aan.
Maar vanzelfsprekend kan je ook je eigen proefdoos samenstellen!

PS-sticker-goud-1

Finalewijnen

Dit jaar vindt alweer het 30e Proefschrift Wijnconcours plaats. Op 29 mei wordt bekend gemaakt welke wijnen in de categorie rosé of mousserend de titel Wijn van het Jaar 2018 mogen voeren. Bijzonder verheugd zijn we dat twee van onze wijnen de finale hebben bereikt en kans maken op deze titel:

2017 Zweigelt Rosé, Weingut Josef&Philipp Bründlmayer, Kremstal (O)

én

2012 Sekt Rosé Prestige Brut, Sekthaus Raumland, Rheinhessen (D)

Logo NL

Actie Riesling Weeks

Begin juni beginnen de zogenaamde Rieslingweeks, een initiatief van het Informatiebureau voor Duitse wijn in samenwerking met restaurateurs en wijnhandelaren om Duitse wijn en in het bijzonder de Riesling in het zonnetje te zetten.
Ook wij doen hieraan mee en daarom geldt gedurende deze periode (1-17 juni) een korting van 10% op al onze rieslings!

Rieslingproeverij mei 2018

Inloopproeverij zaterdag 26 mei: Riesling

Begin juni beginnen de zogenaamde Rieslingweeks, een initiatief van het Informatiebureau voor Duitse wijn in samenwerking met restaurateurs en wijnhandelaren om Duitse wijn en in het bijzonder de Riesling in het zonnetje te zetten.

Daarom staat onze inloopproeverij op 26 mei helemaal in het teken van de koningin der druivenrassen. Op de proeftafel zullen dan maar liefst 30 wijnen van dit edele druivenras staan.

Zoals gebruikelijk kan je weer tussen 11.00 en 17.00 uur binnenwandelen. Aanmelding is niet noodzakelijk.

Raumland Triumvirat

Een Sekt die die u niet mag missen: Triumvirat van Raumland

Onlangs verscheen in Perswijn een interessant artikel van de hand van Lars Daniëls MV met de titel “De nieuwe kracht van Duitse wijn”. 10 Wijnen noemde hij daarin die je niet mag missen. Één daarvan is de door ons geïmporteerde Triumvirat Grande Cuvée Brut (€ 45) van Sekthaus Raumland: “…er is nu óók markt voor sekt die met goede champagne kan wedijveren. Volker Raumland is daarvan de belangrijkste voorvechter; Triumvirat is zijn prachtige cuvée de prestige.”

ASPERGEWIJN

Nederlandse aspergewijn

De selectieronde voor de 3e verkiezing Nederlandse aspergewijn zit erop. Een dertigtal wijnen was genomineerd en werd gisteren door een aantal Vinologen blind en in combinatie met gerechten geproefd. Onze kandidaat: 2016 Weisser Burgunder trocken van Weingut Kranz, Pfalz (€ 9,95) eindigde op de 6e plaats en bewees daar volgens mij wel mee aspergewaardig te zijn!

koel-fonkelend-geluk-scheurebe-in-vk

“Haal de kurkentrekker!”: Scheurebe van Weltner in Volkskrant Magazine

Voor de kerst koos Onno Kleyn een aantal wijnen die het afgelopen jaar indruk op hem maakten. Bijzonder leuk vinden we het dat de Rödelseer Scheurebe van Paul Weltner wederom werd genoemd. De kerstdagen zijn weliswaar al voorbij, maar ook in het nieuwe jaar blijft deze wijn de moeite van het proberen waard. Nieuwsgierig geworden? Klik Scheurebe