7 Finalisten Wines of Germany Gastrocup

Om de veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten, organiseerde The Wine and Food Association in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn voor de vierde keer een concours, geheel gewijd aan gastronomische Duitse wijnen.

Op maandag 1 februari zullen de 21 finalewijnen worden gepresenteerd. Per categorie zijn dat er 3, waarvan er 1 die dag tot meest gastronomische wijn wordt uitgeroepen. Bijzonder verheugd zijn we dat maar liefst 7 van onze wijnen kanshebber zijn en er al 1 winnaar is:

Categorie Riesling tot € 12 (horecaprijs):
2019 Riesling Buntschiefer, Weingut Josef Spreitzer, Rheingau (consumentenprijs € 13,50)

Categorie rood tot € 12 (horecaprijs):
2018 Spätburgunder Muschelkalk, Weingut J. Neus, Rheinhessen (consumentenprijs € 12,95)

Categorie wit tot € 12 (horecaprijs):

2019 Silvaner Zellertal, Weingut Schwedhelm, Pfalz (consumentenprijs € 11,95)
2019 Grauburgunder Osthofen, Weingut Karl May, Rheinhessen (consumentenprijs € 14,95)
2018 Gutedel Steinkrügle, Weingut Ziereisen, Baden (consumentenprijs € 16,50)

Categorie Sekt:

2016 Sekt Pinot Prestige Brut Nature, Griesel&Compagnie, Hessische Bergstrasse (consumentenprijs € 25,95)
2011 Sekt 11 Triumvirat, Sekthaus Raumland, Rheinhessen (consumentenprijs € 49,95)

Bij de vorige editie wonnen we in 2 (Sekt en Rode wijn met een horecaprijs tot € 12) van de 7 categorieën. Ik ben benieuwd of dit volgend jaar weer gaat lukken.