2019 Riesling trocken van Weingut Kranz in Vinoblogie Hotlist 2020

Niet alleen de Spätburgunder van Boris Kranz doet het goed, wijnschrijfster en blogster Karin Leeuwenhoek was erg gecharmeerd van zijn droge Gutsriesling en nam hem op in haar Hotlist. Ze omschrijft hem als volgt:

“2019 was voor de wijnboeren in de zuidelijke Pfalz lastig vanwege hittegolven in de zomer en regen tijdens de oogst; nou, daar is hier niets van te merken – ik proef de zuiverheid van heldere bergbeekjes. Veel fruit in de neus: limoen, ananas, perzik, appel. In de spatzuivere smaak proef je een heel lichte stenig-mineralige ondertoon die doet denken aan mineraalwater. Markante hoge, lentefrisse zuren en een mooi droge smaakstijl (4,7 gram restsuiker per liter), ondanks het vele zoetzure fruit”

“Heerlijke, hoogfijne wijn om iets frissigs bij te eten: van een tomaten-basilicum- of ‘Asian style’ salade tot frisromige hapjes; denk aan verse roomkaas, bieslook of lente-ui, forel, rivierkreeftjes. Frisse kruiden zoals basilicum, citroengras, limoenblad en koriander en pittigheid geen bezwaar”

Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je een doos toe. Klik hiervoor op Riesling Kranz