Op de grens van de wijnbouwgebieden Nahe, Rheinhessen en Rheingau ligt een bijzondere wijngaard; de Weinatlas Deutschland spreekt zelfs over een “Besonders privilegierte Lage”: De Binger Scharlachberg.
Een aantal factoren maakt dit stukje aarde van 25 ha uniek: de steile wijngaard heeft een ligging op het zuiden en profiteert door de nabijheid van de rivieren de Nahe en de Rijn van een ideaal microklimaat. De krachtige wind vanuit de Hunsrück zorgt ervoor dat het druivenmateriaal gezond blijft en de stokken staan op een kwartsietbodem , die zijn oorsprong heeft in het Devontijdperk (500 miljoen jaar geleden).
Deze bodemsoort vind je in Rheinhessen alleen maar hier en levert wijnen op die zeer fris, elegant en finesserijk zijn en waar je de mineralen duidelijk proeft.
De nu 36-jarige Erik Riffel zag het potentieel van deze wijngaard en wist – door jarenlang hard werken en investeren- het van oorsprong gemengde bedrijf van zijn ouders om te vormen tot een van de meest veelbelovende wijnbedrijven van Rheinhessen.

2014 Riesling “Turm”   € 23,95

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië