Andreas Barth werd zo door het wijnvirus gegrepen dat hij hij zijn rechtenstudie verruilde voor önologie in Geisenheim. Halverwege deze opleiding deed de gelegenheid zich voor om de Lubentiushof over te nemen.
Van de ene op de andere dag werd hij de trotse bezitter van 2,5 hectare grand cru wijngaard “Gondorfer Gäns”, een extreem steile wijnberg met oude stokken en terrassen met ligging op het zuiden. Later wist hij nog 2,5 hectare in Kobern bij te kopen.
Barth gebruikt geen insecticiden en mest, hij reduceert de opbrengsten, oogst zeer laat en –vanzelfsprekend- alles met de hand.
In de kelder vindt een extreem lange gisting met uitsluitend natuurlijke gisten (“Spontanvergärung”) plaats.
Zo komt het unieke terroir het best tot uitdrukking.
De wijnen worden pas in oktober op fles gebracht en hebben dan zeker een jaar nodig, voordat ze zich ontplooien.
De bekende wijnschrijver Stuart Pigott schrijft in zijn “Kleiner genialer Weinführer 2006”:
“Durch diese Qualitäten und eine ganz eigene Handschrift –silbernes Herbstlicht, kühle Luft und die letzten Früchte des Jahres- wird Andreas Barth nicht viel länger unbekannt bleiben”.
Sinds 2004 is Barth ook verantwoordelijk voor de vinificatie van de wijnen van het wijngoed Von Othegraven aan de Saar.

2013 Riesling –Spontan-   € 13,95
2013 Riesling Edition Von der Leyen   € 13,95
2009 Riesling trocken “Gondorfer Gäns” Silberkapsel   € 18,95
2011/13 Riesling trocken “Gondorfer Gäns”   € 19,95
2013 Riesling “Gondorfer Gäns” Alte Reben   € 24,95

Duitsland Oostenrijk Oostenrijk Slovenië