Raumland Triumvirat

Een Sekt die die u niet mag missen: Triumvirat van Raumland

Onlangs verscheen in Perswijn een interessant artikel van de hand van Lars Daniëls MV met de titel “De nieuwe kracht van Duitse wijn”. 10 Wijnen noemde hij daarin die je niet mag missen. Één daarvan is de door ons geïmporteerde Triumvirat Grande Cuvée Brut (€ 45) van Sekthaus Raumland: “…er is nu óók markt voor sekt die met goede champagne kan wedijveren. Volker Raumland is daarvan de belangrijkste voorvechter; Triumvirat is zijn prachtige cuvée de prestige.”

Silvaner Schwedhelm

Inloopproeverij zaterdag 31 maart: Persoonlijke favorieten/Paaswijnen

Terugblikkend op inmiddels alweer ruim 13 jaar Winterberg Wijnen, vind ik het leuk om dit jaar een aantal van mijn persoonlijke favorieten te presenteren: wijnen die ik zelf graag drink en vanaf het begin in mijn assortiment heb, maar ook recente aanwinsten. Ongecompliceerd drinkplezier tegenover complex gastronomisch genoegen. Duits, Oostenrijks, maar ook Sloveens.
Omdat we met ruim 40 producenten werken en het kiezen zo moeilijk was -het zijn immers allemaal mijn kindjes- besloten we om dit thema twee keer aan te bieden: onlangs, op zaterdag 27 januari en over enkele weken: op 31 maart.
Leuke bijkomstigheid van laatstgenoemde datum: Pasen valt vroeg en je kan dan volop inspiratie opdoen voor de paasbrunch/-lunch of het -diner!

ASPERGEWIJN

Nederlandse aspergewijn

De selectieronde voor de 3e verkiezing Nederlandse aspergewijn zit erop. Een dertigtal wijnen was genomineerd en werd gisteren door een aantal Vinologen blind en in combinatie met gerechten geproefd. Onze kandidaat: 2016 Weisser Burgunder trocken van Weingut Kranz, Pfalz (€ 9,95) eindigde op de 6e plaats en bewees daar volgens mij wel mee aspergewaardig te zijn!

koel-fonkelend-geluk-scheurebe-in-vk

“Haal de kurkentrekker!”: Scheurebe van Weltner in Volkskrant Magazine

Voor de kerst koos Onno Kleyn een aantal wijnen die het afgelopen jaar indruk op hem maakten. Bijzonder leuk vinden we het dat de Rödelseer Scheurebe van Paul Weltner wederom werd genoemd. De kerstdagen zijn weliswaar al voorbij, maar ook in het nieuwe jaar blijft deze wijn de moeite van het proberen waard. Nieuwsgierig geworden? Klik Scheurebe

grauburgunder May Elsevier

De beste wijnen 2017

Traditiegetrouw verscheen er ook aan het eind van dit jaar in Elsevier een wijngids van de hand van Nicolaas Klei. Nu met als thema ‘Wijn-spijscombinatie’
De 60 beste/lekkerste wijnen nam hij hierin op. Verheugd zijn we dat 2 van onze persoonlijke lievelingen zijn vermeld:

2015 Grauburgunder Osthofen -bio- van Weingut Karl May, Rheinhessen € 14,95 en 2015 Frühburgunder S van Weingut Klein, Pfalz € 16,50

Zweigelt Breg FD

Zweigelt Breg van Marof in FD

Harold Hamersma gaf deze wijn al een 9 en nam hem op in de top 100 van sterwijnen van De Grote Hamersma. Wijnschrijver Onno Kleyn was in Volkskrant Magazine enthousiast over de rode basiswijn van dit huis: 2013 Marof Red (60% Zweigelt, 40% Blaufränkisch). We kunnen ons geluk niet op, nu ook Hilary Akers deze fraaie Zweigelt in het zonnetje zet.
Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je ter kennismaking een proefdoos met 6 flessen 2015 Zweigelt Breg voor € 119,95* (i.p.v. € 127,20)

En mocht je ook andere wijnen van het huis Marof willen proberen? Bijvoorbeeld Marof White en Red (€ 11,50), Sauvignon Blanc en Chardonnay Breg (€ 19,95) of Blaufränkisch „Mačkovci“ (€ 32,50)?

Neem rustig even een kijkje in onze shop bij de proefdozen die we naar aanleiding van het eerder verschenen Volkskrantartikel samenstelden.

*=inclusief verzendkosten

Marof Red Volkskrant

Marof Red in Volkskrant Magazine

Dat was lekker wakker worden …. : Leuk artikel van Onno Kleyn in Volkskrant Magazine over onze recente aanwinst uit Slovenië

Vriendenwijn

Vriendenwijn van Nicolaas Klei

“Hoewel er wijnliefhebbers zijn die geen ander gezelschap dulden dan een fijne fles, genieten bevlogen innemers het liefst met gelijkgestemde kompanen. Franse wijnboeren noemen hun allerlekkerste wijn dan ook vin des amis. Vriendenwijn. Wijn die zo lekker is dat je ‘m wilt delen, om samen te genieten. Die alledaagse, pure, karaktervolle wijn die je na eindeloos veel keuren en proeven hebt gekozen omdat hij trouw plezier geeft en toch steeds weer verrassend.”

In zijn recentelijk verschenen boekje “Vriendenwijn” deelt Nicolaas Klei 64 Geheimtips, “Eigenwijze plezierwijnen voor aardige mensen”, waaronder enkele wijnen uit ons assortiment:

2014 Spätburgunder, Weingut Kopp, Baden € 12,95
2014 Pinot Noir Herrenstück, Weingut Holger Koch, Baden € 16,50
2014 Mayschoss Pinot Madeleine, Weingut Josten&Klein, Ahr € 22,50
en diverse strakdroge witte wijnen van Paul Weltner, Franken vanaf € 10,95