Mayschoss Pinot Madeleine

Mayschoss Pinot Madeleine finalist German Gastro Cup

Duitse wijnen nemen anno nu een volwaardige plaats in binnen de Nederlandse gastronomie. Elke serieuze wijnkaart bevat een aantal Duitse wijnen en veel sommeliers maken bij het samenstellen van wijnarrangementen goed gebruik van de diversiteit die dit wijnland te bieden heeft. Om die veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten organiseerde Proefschrift in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn een wijnconcours geheel gewijd aan witte en rode, zoete en mousserende Duitse wijnen: de German Gastro Cup. Aanstaande maandag 8 januari worden de beste wijnen gepresenteerd. In de categorie rode wijn (met een horecaprijs boven de € 12) zijn er 3 finalisten. Bijzonder trots zijn we dat “onze” 2015 Pinot Madeleine van Weingut Josten&Klein daartoe behoort!

Castricum/Bakkum:  Wijnimporteur Marco Winterberg (R) proeft de wijn met restaurant-eigenaar Gaylord de Winter.  Bij verhaal Coen Springelkamp.

Inloopproeverij zaterdag 27 januari: Persoonlijke favorieten

Zo aan het begin van 2018 en terugblikkend op inmiddels alweer ruim 13 jaar Winterberg Wijnen, vind ik het leuk om een aantal van mijn persoonlijke favorieten te presenteren: wijnen die ik al vanaf het begin in mijn assortiment heb, maar ook recente aanwinsten.
Ongecompliceerd drinkplezier tegenover complex gastronomisch genoegen. Welke wijnen zullen er opengaan?
Laat je eind van de maand tussen 11.00 en 17.00 uur verrassen ….

koel-fonkelend-geluk-scheurebe-in-vk

“Haal de kurkentrekker!”: Scheurebe van Weltner in Volkskrant Magazine

Voor de kerst koos Onno Kleyn een aantal wijnen die het afgelopen jaar indruk op hem maakten. Bijzonder leuk vinden we het dat de Rödelseer Scheurebe van Paul Weltner wederom werd genoemd. De kerstdagen zijn weliswaar al voorbij, maar ook in het nieuwe jaar blijft deze wijn de moeite van het proberen waard. Nieuwsgierig geworden? Klik Scheurebe

grauburgunder May Elsevier

De beste wijnen 2017

Traditiegetrouw verscheen er ook aan het eind van dit jaar in Elsevier een wijngids van de hand van Nicolaas Klei. Nu met als thema ‘Wijn-spijscombinatie’
De 60 beste/lekkerste wijnen nam hij hierin op. Verheugd zijn we dat 2 van onze persoonlijke lievelingen zijn vermeld:

2015 Grauburgunder Osthofen -bio- van Weingut Karl May, Rheinhessen € 14,95 en 2015 Frühburgunder S van Weingut Klein, Pfalz € 16,50

Zweigelt Breg FD

Zweigelt Breg van Marof in FD

Harold Hamersma gaf deze wijn al een 9 en nam hem op in de top 100 van sterwijnen van De Grote Hamersma. Wijnschrijver Onno Kleyn was in Volkskrant Magazine enthousiast over de rode basiswijn van dit huis: 2013 Marof Red (60% Zweigelt, 40% Blaufränkisch). We kunnen ons geluk niet op, nu ook Hilary Akers deze fraaie Zweigelt in het zonnetje zet.
Nieuwsgierig geworden? Graag sturen we je ter kennismaking een proefdoos met 6 flessen 2015 Zweigelt Breg voor € 119,95* (i.p.v. € 127,20)

En mocht je ook andere wijnen van het huis Marof willen proberen? Bijvoorbeeld Marof White en Red (€ 11,50), Sauvignon Blanc en Chardonnay Breg (€ 19,95) of Blaufränkisch „Mačkovci“ (€ 32,50)?

Neem rustig even een kijkje in onze shop bij de proefdozen die we naar aanleiding van het eerder verschenen Volkskrantartikel samenstelden.

*=inclusief verzendkosten

Marof Red Volkskrant

Marof Red in Volkskrant Magazine

Dat was lekker wakker worden …. : Leuk artikel van Onno Kleyn in Volkskrant Magazine over onze recente aanwinst uit Slovenië

Vriendenwijn

Vriendenwijn van Nicolaas Klei

“Hoewel er wijnliefhebbers zijn die geen ander gezelschap dulden dan een fijne fles, genieten bevlogen innemers het liefst met gelijkgestemde kompanen. Franse wijnboeren noemen hun allerlekkerste wijn dan ook vin des amis. Vriendenwijn. Wijn die zo lekker is dat je ‘m wilt delen, om samen te genieten. Die alledaagse, pure, karaktervolle wijn die je na eindeloos veel keuren en proeven hebt gekozen omdat hij trouw plezier geeft en toch steeds weer verrassend.”

In zijn recentelijk verschenen boekje “Vriendenwijn” deelt Nicolaas Klei 64 Geheimtips, “Eigenwijze plezierwijnen voor aardige mensen”, waaronder enkele wijnen uit ons assortiment:

2014 Spätburgunder, Weingut Kopp, Baden € 12,95
2014 Pinot Noir Herrenstück, Weingut Holger Koch, Baden € 16,50
2014 Mayschoss Pinot Madeleine, Weingut Josten&Klein, Ahr € 22,50
en diverse strakdroge witte wijnen van Paul Weltner, Franken vanaf € 10,95

Top 25 Pinot Noir

Josten&Klein nr. 1 en 2 in top 25 pinot noir

Vandaag ontving ik De Grote Hamersma. Enorm blij zijn we met de mooie scores, maar vooral met het feit dat de wijnen van Weingut Josten&Klein (Ahr) op het erepodium van de Top 25 pinot noir staan! Daarnaast zijn we ook met Weingut Peter Lauer (Saar), Spreitzer (Rheingau) en Gunther Steinmetz goed vertegenwoordigd bij de beste 25 Rieslings